lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kokeneen asuntomessukävijän vinkit vieraalle.
----------
Kuukauden mittaiset tupaantulijaiset on nyt aloitettu!
Viimeiset hetket ennen pressipäivää ja avajaisia olivat aika työteliäitä, mutta kaikki saatiin melko mallikkaaseen kuntoon. Loppusiivous jäi vähän kesken, mutta toivon, että vieraamme ovat armollisia. Kaksi ensimmäistä päivää on jo takana. Useat kävijät ovat viihtyneet Skammin talossa oikein hyvin. Piristävääkin kritiikkiäkin on saatu. Pari rouvaa äkkäili tänään, kun heidän mielestä talosta oli vaikeata löytää ulos. (Talossa on 12 ulko-ovea.)

Naapurit lounaalla muutama päivä ennen messujen alkua.


Vinkit + toivomukset messuvieraalle.

Tutustu kohteisiin etukäteen. Valitse 5-10 taloa sekä muita käyntikohteita (esim. puutarhanäyttely) jotka kiinnostavat ja tutustu niihin ajan kanssa.

Tule aamulla ajoissa, pidä iltapäivällä kunnon siesta ja jatka illalla. Kello 10-11 ja 17-18 kohteissa saa olla liki yksinään ja talonväen kanssa ehtii jutella.

Saavu Äijälänrantaan messubussia vastaavalla laivalla satamasta. (Elämys.)

Lähde liikkeelle positiivisella mielellä. Kaikilla taloilla on oma tarinansa ja taustansa, joita vasten niitä voi arvioida. Latistavat kommentit voit kertoa kaverille kahden kesken mieluiten vaikka tauolla. (Toisten messuvieraiden tunnelman pilaamiseen olen syyllistynyt itse 100 kertaa.)

Aloita oma kierros numeroiden loppupäästä tai keskivaiheilta (etenkin aamulla) niin et joudu kulkemaan ruuhkasssa.

Älä koskettele seiniä, esineitä tai muita pintoja. Ole taloissa kuten olisit kyläilemässä.

Muista tarkkailla myös pihoja ja kaupunkinäkymiä.

Esitä aktiivisesti kysymyksiä esittelijöille ja anna palautetta.

----------------------------


Tervetuloa!

2 kommenttia:

 1. Skammin talo näyttää todella kiinnostavalta! Ahkerasti olen lehtiä ja blogeja tutkinut... Jossain vaiheessa, ehkä ensi viikolla ollaan tulossa käymään. Odotan innolla.
  Onnea teille ison urakan toteuttamisesta!

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Johanna & co!
   Onhan se aikamoista olla kuukausi juttelemassa ihmisten kanssa, suurin osa tuntemattomia, mutta tosi paljon myös tuttuja. Kyllä on kasvomuisti koetuksella. Järjestysmiehen ja siivoojan roolit on tylsät. Tuosta minun toivomuslistasta unohtui vetoomus messuvieraille, että jättäisivät korkokengät kotiin ja söisivät jäätelöt+ sipsit ulkona ja pitäisivät mukana muovikassia märkää sateenvarjoa varten. Ilman isoja kommelluksia ja tuhoja on kylläkin jo yksi viikko selvitty.
   - Satu

   Poista