keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Kiitollisella joulumielellä

-----------------

On jouluaatto ja Suomen Turku julisti juuri joulurauhan. Tässä vaiheessa pitäisi olla jo arkityöt tehty ja kyllä ne onkin. Mutta on silti yksi hyvä syy istua koneella ja kirjoittaa blogitekstiä. Nimittäin nyt me ”rakennushankkeeseen ryhtyneet” Satu ja Markku haluamme kiittää kaikkia Skammin talon hankkeessa mukana olleita. Kaikkia niitä, jotka muistamme tässä joulutohinan keskellä ja niitäkin, jotka nyt jäävät tässä kenties mainitsematta.

Syksyn mittaan talo on täydentynyt ullakon varastotilalla, väliseinillä, väliovella, yhdellä uudella kylpyhuoneella ym. Kalusteita ja varusteita täydennetään. Tällä hetkellä niitä hankitaan yhden ostattelijaperheen täsmätoiveiden mukaisesti eli varovaisesti sanoen voisi todeta, että tilanne näyttää varsin lupaavalta.-------------

Ensimmäiseksi kiitämme Jyväskylän kaupunkia hyvästä tontista, mutkattomasta asioiden hoidosta ja siitä, että messuilla asetettiin arkkitehtuurillekin tavoitteita. Yritimme vastata niihin omalta osaltamme. Lämmin kiitos projektipäällikkö Anulle, aluevalvoja Reijolle sekä messutoimiston rouville ja asuntomessujen osuuskunnan herroille.

Jyväskylän Handelsbankenin Jarkko ja Kirsi ansaitsevat kiitokset luottamuksesta ja hyvästä asioiden hoidosta. Ilman tätä nimenomaista pankkia koko taloa ei olisi olemassakaan.

Mikään kiitos ratkaisevasta työpanoksesta ei ole tarpeeksi iso Pertille, Vuokolle ja Santulle, vaan heidän kohdalla joudumme turvautumaan vastavuoroisuuteen ja vähän muuhunkin.

Espoosta ei olisi lähdetty Jyväskylään, jos siellä ei olisi Markun kummipoikaa Lyyran Henua, joka oli monta kuukautta mukana runkovaiheessa ja myöhemminkin. Hänen työmentaliteettinsa sopii täydellisesti tällaiseen arkkitehtien projektiin, jossa tuumaillaan ja tuumaillaan, mutta jossa kuitenkin laatutavoitteet ja aikataulu ovat hyvin ankarana niskassa. Kiitos myös Henuran oppisopimusoppilas Juholle ja pikkuveli Villelle.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä kaikille teille: rakennesuunnittelija Antti Niinikoski, sähkösuunnittelija Reijo Ihamäki, lvi-suunnittelija Ari Lampinen sekä maisema-arkkitehti Reetta Nissilä. Kiitos myös Puutarha Tahvosten Ilpo Koivulle roolistasi ja hyvistä taimikaupoista. Pajut ovat menestyneet loistavasti.

Marimekon väelle kiitos, kun lähditte mukaan tähän juttuun. Saitte meidät näkemään talomme uusin silmin ja saitte sisustuksenne avulla (kesällä hieman) keskeneräisen talon vaikuttamaan valmiimmalta kuin se silloin olikaan. Kiitos myös Luona-In ja muut Marimekon yhteistyökumppanit.

Kiitos Erkki, kun olit kaverina Pertille ja siinä sivussa teit kylpyhuoneet sekä jakelit elämänohjeita ja ammattitietoa meille nuoremmille. Meidän työmailla (jos sellaisia vielä tulee) on varmasti tästä lähtien parasta mahdollista suojapahvia ja maalarinteippiä sekä kunnon raksaimuri.

Kiitos Veikon Rakennukselle superreippaan Markuksen lainasta kriittisinä kevätkuukausina.

Sähkömies Pekka Kehusmaa ei osoittanut hermostumisen merkkejä vaikka arkkitehtipariskunta ei osannut päättää valaisinten ja kytkinten paikkoja kolmannellakaan miettimiskierroksella. Kiitos myös huolellisesta työnjäljestä.

Kiitos myös teille lvi-ammattilaiset Santtu Kuokkanen ja Mirko Putkonen.

Wienerbergerin Keijo ja Juha olivat mukana alusta loppuun ja messutkin pidettiin yhdessä, kiitos myös Pekka ja Jarmo. Tiilituotteiden materiaaliavustuksetkaan eivät olleet ihan vähäisiä.

Profinin Lauri joukkoineen rohkaisi meitä ikkuna- ja oviratkaisuissa ja paljon muutenkin mm. pullapitkojen avulla.

Puustellin Katri suunnitteli ja hommasi meille vihreän keittiön, joka herätti ansaitusti huomiota. Mikalle kiitos asennuksesta.

Siparilan Janne Tyynismaa ja Juha Sojakka täyttivät kaikki toiveemme puuverhoustuotteiden suhteen. Kiitos, tehdaskäyntikin oli kiinnostava.

Starkin Timo Broman saa kiitokset kärsivällisestä palvelusta, hyvistä alennuksista sekä jääkiekkoillasta.

Berner Pultin Pasi Lahtinen toi työmaalle mitä erilaisempia kiinnitystarvikkeita, joskus aika pieniäkin määriä… Ei ehkä kovin ekorakentamista semmoinen, mutta iso helpotus työmaalle kumminkin, kiitos.

Sisäportaan ja parvekkeiden kriittisissä vaiheissa saimme monenlaista apua Timolta StelloOy / Caava-portaat sekä Santulta, Ratsa Oy. Kiitos ja onnea teidän yhteistyölle ja pitäkää meidätkin kuvioissa mukana. - Ihmettelemme vieläkin miten se teräspilarin jatkos oli mahdollista tehdä niin huomaamattomasti

Forbon linoleum-aatetta levitimme yhdessä Tommi Kankkusen kanssa. Tuntui, kuin olisit ihan oikeasti oivaltanut jotain tämän talon hengestä, enemmän kuin tuote-edustajan viranpuolesta kuuluu. Vichy-lähetys tuli messuhelteessä tosi tarpeeseen, kiitos siitäkin.

Kiitos muillekin tavarantoimittajille ammatillisesta vuorovaikutuksesta ja innostumisesta messutalohankkeeseen:


Airam Oy, Carola Meckelborg
Pukkila, Anne Latvanen
Jyväskylän takkakeskus, Matti Sirkka
Aurinkokiuas, Pekka Pirinen
Suomen Tervaleppä Oy, Katri Honkala
Sanka, Taina Auvinen
Ido, Saku Herranen
LämpöYkkönen Oy, Harri Ylikulku
Oro-urakointi, Kimmo Salonen
SPU-eristeet, Ari Kemppainen
Lamit, Ari Järvinen
Heatco Finland Oy
EG-trading
VM-kate, Tero Viinikainen
Kankareen Paalutus
Geo-Control
Lasi-Kalle Oy
Perustava Oy
Jyväskylän kodinkonehuolto
Stala
Oras
Lamit
Insinööritoimisto Sulin Oy
Ahosen eristys
Allaway
Härmä Air
Karjalan Puu
Opa Muurikka Oy
Ahlsell Oy
Puukeskus Oy
Keski-Suomen Tasoite Oy
KAK-kuljetus
Lasipalvelu Lehtimäki Oy
Rakennuspelti H. Turpeinen
Meltex

Kiitos asiallisesta mediayhteistyöstä sisustuslehti Dekolle sekä muille. Otimme kiinnostuksenne kannustuksena ja rohkaisuna. Te luotitte siihen, että meillä ja talolla on jotain sanottavaa.

Kiitos hyvästä väliaikaisesta naapuruudesta ja naapuriavusta Susanna ja Thomas, Pirjo ja Raimo, Hannu (Älvsbytalo) sekä Petri (Sievitalo)!

Eikä tätäkään taloa, vaikka sen tarkoitus olikin olla ’bisneshanke’, tehty ilman talkooväkeä. Sydämellinen kiitos teille Elli ja Erkki, Sinikka S., Pentti L., Suvi, Reijo L., Heikki ja Marke, Ari ja Kirsti, Ilkka R., Antti K., Veikko, Arto H. sekä Paavo ja Maija.

Ihan lopuksi kiitämme toisiamme siitä, että rupesimme tähän älyttömään hankkeeseen. Toisella meistä aina riitti puhti jotenkin aina silloin kun se toiselta meinasi loppua. Ehkä jotain vielä joskus tehdään yhdessä…----------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti