tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tervetuloa Skammin messutaloon!

Kahden viikon kuluttua alkavat asuntomessut Jyväskylässä. Talot pihoineen ovat jo hyvin pitkällä ja messurakenteita pystytetään. Kuten ystävät ja sukulaiset ovat sen jo pitkään tienneet, meidän kohdetta eli Skammin taloa rakennetaan yhä ja rakennetaan varmasti ihan viimeiseen hetkeen asti. Isot asiat ovat talossa jo kuitenkin paikallaan ja näyttää siltä, että selviämme maaliin. Kovasti odotamme, että pääsemme esittelemään mitä kaksi hidasta arkkitehtia ja joukko rakentamisen ammattilaisia saa vuodessa aikaiseksi. Messut ovat avoinna yleisölle 11.7.-10.8.2014 joka päivä kello 10-18.

13 kuukautta sitten tontti näytti pieneltä ja projekti tuntui suurelta. Uskoimme kuitenkin paikan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja tartuimme haasteeseen.

Blogin kirjoittamisesta

Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen ja energiaa ei ole riittänyt julkiseen päiväkirjan pitämiseen, ei edes yleisön pyynnöistä huolimatta. Nyt messujen alla ja niiden aikaan lienee korkea aika kertoa rakennuksesta ja sen tekemisestä. Kirjoittaja eli minä olen arkkitehti Satu Ratinen ja toinen virallisin termein "hankkeeseen ryhtynyt" on mieheni Markku Sonninen, arkkitehti hänkin. "Me" tarkoittaa siis pääsääntöisesti näissä teksteissä meitä kahta. Valokuvat ovat jomman kumman meidän ottamia, raksatouhujen välissä räpsittyjä pikaotoksia. Jos haluat nähdä ammattikuvaajien parempia kuvia, seuraa alan lehtiä loppukesästä. Laajin tiedossa oleva hankkeen esittely on sisustuslehti Dekon jutussa heinäkuussa.
Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta bloggaamisesta, en ole edes lukenut monia. Pyrin kirjoittamaan siten, että teksteistä olisi ihan käytännöllistä hyötyä muille rakentajille ja myös meidän eli Arkkitehtitoimisto Skammin suunnitteluasiakkaille. Haluaisin välttää turhaa vuodatusta raksan rasituksista ja yritän olla kohtelias, jos kirjoitan kriittisesti ammattialani kysymyksistä. Lähetä palautetta osoitteella satu.ratinen (at) skammi.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti